maandag 4 maart 2013

Vissenkom

Als je in de lente weer naar buiten gaat en in een sloot kijkt, sta je er versteld van hoeveel beestjes er leven. Visjes, watertorren, spinnen, watervlooien, kikkers, salamanders en ga zo maar door! Verleidelijk om ze te vangen en mee te nemen om in een bak water te stoppen, zodat je ze goed kunt bekijken. Heel erg leuk is het natuurlijk om kikkerdril mee te nemen, zodat je kunt bekijken hoe er kikkervisjes uit komen. Hoe je dat kunt doen, zodat de kikkervisjes blijven leven, kun je hier lezen.
Je kunt natuurlijk ook je eigen aquarium of vissenkom knutselen, en de onderwaterwereld maken zoals je zelf wilt.

Verschillende maten vissenkommen


Wat heb je nodig:
 • Lege, schone glazen pot
 • Verf (ik gebruik meestal acrylverf, pas wel op, want dat gaat niet uit je kleren) en kwastje
 • Stevig wit papier, schaar
 • Stukje karton, lijm
 • Nylongaren of vissersdraad,
 • Kleurtjes, krijt, verf of stiften
 • Beetje schoon zand of steentjes

Hoe doe je het:

 1. Trek de bovenkant van de pot om op het karton en knip de cirkel uit.


 2. Beschilder de pot aan de buitenkant met planten en waterdiertjes. 3. Teken visjes of andere waterdieren op het stevige papier en knip ze uit. Maak ze niet te groot, ze moeten ruim in de pot passen. kleur de dieren aan beide kanten
  .

 4. Maak een witte draad vast aan een visje  (met een naald en draad) en steek de draad door het ronde karton omhoog. Steek de naald met draad dan weer naar de andere kant van het karton en maak er een ander diertje aan vast.

 5. Leg het ronde karton op de pot en meet of de draad niet te lang is. Als hij te lang is maak je gewoon een knoop in de draad bovenop het karton.

 6. Doe een beetje zand in het potje en plak de kartonnen deksel op het potje.
Tips:
Bij Hanging Houses kun je kleine vilten visjes kopen die ook erg leuk zijn om in een potje, of aan een sleutelhanger te hangen.
Hou je van vissen, en andere zeeknuffels? Kijk dan even hier, ook goed om even inspiratie op te doen!